Νομός Κερκύρας

Νομός Κέρκυρας

ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ακρωτήριο Αγίας Αικατερίνης (Λίμνη Αντινιότη)

  Το Ακρωτήριο της Αγίας Αικατερίνης βρίσκεται στο βορειότερο μέρος της Κέρκυρας κοντά στην Κασσιώπη. Το 1943 κατέλαβαν το νησί οι Γερμανοί μετά την συνθηκολόγηση των Ιταλών και έφτιαξαν αρκετές οχυρωμένες τοποθεσίες και παρατηρητήρια.

Στην περιοχή του ακρωτηρίου υπάρχουν υπόγειες αποθήκες, χαρακώματα και τσιμεντένιες βάσεις μάλλον από επάκτια πυροβόλα.

Διαβάστε περισσότερα: Ακρωτήριο Αγίας Αικατερίνης

ΝΗΣΙ ΒΙΔΟ

  Στο νησί Βίδο που βρίσκεται έξω από το λιμάνι της πόλης της Κέρκυρας, οι Γερμανοί έκτισαν κάποια παράκτια πυροβολεία για την φύλαξη του λιμανιού, στην δυτική ακρη του νησιού. Οι "Κανονιέρες", όπως είναι γνωστα μέχρι και σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα: Νησί Βίδο

ΠΑΛΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

  Κατά την διάρκεια την κατοχής έως τον Σεπτέμβριο του 1943 οι Ιταλοί είχαν τοποθετήσει μια πυροβολαρχία συρόμενων πυροβόλων  στο Παλιό φρούριο την Κέρκυρας. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε ταγμένη και μια ελαφριά αντιαεροπορική πυροβολαρχία.

Διαβάστε περισσότερα: Παλιό φρούριο

ΚΕΡΚΥΡΑ

  Από το 1942 οι Γερμανοί έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νησί της Κέρκυρας. Εγκατέστησαν 2 ραντάρ Freya, το ένα στον Αγιο Ματθαίο, ραδιοφάρο στον Σκριπερό, μετερεολογικό σταθμό αλλά και τηλεπινοινωνιακή γέφυρα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου. Εγκατέστησαν ναυτικό παρατηρητήριο στον Ασπρόκαβο, δημιουργησαν ναυτική στρατιωτκή βάση στην Κασιόπη και χρησιμοποιούν το αεροδρόμειο μαζί με τους Ιταλούς.

Διαβάστε περισσότερα: Κερκύρα

Τυχαία Αρθρα

ΑΔΑΜΑΣ

  Στον Αδάμαντα υπήρχαν πολλά κτίρια που χρησιμοποίησαν οι Γερμανοί και υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας.

ΚΑΣΤΕΛΙ

  Στο Καστέλι Κίσσαμου υπάρχουν δύο οχυρωματικά έργα των Γερμανών που βρίσκονται σε καλή κατάσταση ενώ άλλα τρια έχουν καταστραφεί από την οικοδομική δραστηριότητα.

Το πρώτο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι στους πρόποδες του Παρθενώνα στα Νοτιανατολικά την πόλης. Είναι μια βάση τσιμεντένια που φιλοξενούσε έναν πύργο από άρμα μάχης και υπάρχουν δύο υπόγεια δωμάτια.

Πηγή: sadentrepese.blogspot.com

Δωρεά – Donate

Στηρίξτε την προσπάθεια του Fortifications.gr μέσω Paypal, κάνοντας δωρεά, με ασφαλή τρόπο.

twitter

facebook

Τελευταία ενημέρωση:
General update: 27-04-2014 22:43
Τελευταία ενημέρωση: [cached @11:13]

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

Καλώς ήρθατε -

Καλώς ήρθατε

στην νέα μας ιστοσελίδα!

  Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες μόνιμα ή ημιμόνιμα οχυρωματικά έργα, καταφύγια και εγκαταστάσεις, διασκορπισμένα κατά μήκος των χερσαίων μας συνόρων, στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο, σε σημαντικά περάσματα στο εσωτερικό της χώρας, σε νησιά και σε παράκτιες περιοχές. 'Ενα μεγάλο μέρος από αυτά κτίστηκε από τα στρατεύματα κατοχής με σκοπό την φύλαξη του συγκοινωνιακού δικτύου της χώρας και την προστασία των κατακτημένων περιοχών από πιθανή απόβαση των συμμάχων.

Τα περισσότερα από αυτά έχουν εγκαταλειφθεί μετά το τέλος του πολέμου, με αποτέλεσμα οι φθορές και οι καταστροφές να είναι εκτεταμένες. Λόγο της έλλειψης ιδιοκτησίας, η καταπάτηση και η καταστροφή τους είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Αποθήκες, μαντριά, σπίτια, σκουπιδότοποι ακόμα και μετατροπές σε σπίτια συμπληρώνουν το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο της καταπάτησης της Ιστορίας μας.

"Οι άνθρωποι προστατεύουν μόνο ότι αγαπούν,

αλλά μπορούν να αγαπήσουν μόνο ότι γνωρίζουν"

Ζακ-Ιβ Κουστό

Διαβάστε περισσότερα: Καλώς ήρθατε

Είσοδος Μελών

Φωτογραφίες από την Μακεδονία

7512_1.jpg

Φωτογραφίες από την Στερεά Ελλάδα

1255_4.jpg